EKŞİ MAYA EKMEĞİ


Ekşi Maya Ekmek Tüketmenin Faydaları


ENERJİ VE BESİN DEĞERLERİ

RUTUBET %32,16
KÜL % K.M0,64
ENERJİ KCAL 100 GRA273,51
PROTEIN %9,08
KARBONHİDRAT %54,23
DEMİR MG/KG17,17
KALSİYUM MG/KG608,87
POTASYUM MG/KG1745,36
DİYET LİF %4,1
YAĞ %1,1
TUZ %1,23
ŞEKER %1,09

EKŞİ MAYALI EKMEK

  • Ekşi hamur mayası, eski bir tahıl fermantasyon biçimidir.
    Ekşi maya ekmeği normal ekmeklerden daha yüksek düzeyde folat ve antioksidan içerir.
  • Ayrıca, daha düşük fitat seviyeleri vücudunuzun besinleri daha iyi emmesini sağlar.
  • Düzenli olarak tüketimi hem bağırsak sağlığınızı iyileştirmeye yardımcı olur, hem de sindirimi kolaylaştırır
  • B12 vitamini açısından zengindir. Unutkanlığa karşı faydalıdır
  • Maya alerjisi olanlar ekşi mayalı ekmekleri rahatlıkla tüketebilir.
  • Ekşi maya buğdaydaki gluteni parçalar ve gluten miktarı en az seviyeye indirir
  • Gluten hassasiyeti olan kişilerce tüketilebilmektedir
  • İçeriğindeki doğal bakteri ve mantarlar sebebiyle probiyotiktir.
  • Bağışıklığı güçlendirir ve hastalıklardan korur.
  • Ekşi mayalı ekmek, vücutta yavaş bir insülin salınımı sağlayıp, kan şekerinin hemen yükselmesini önler
  • Glisemik indeksi düşüktür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder