Nohut Mayalı Ekmek Tüketmenin Faydaları
ENERJİ VE BESİN DEĞERLERİ
RUTUBET % | 34,57 |
KÜL % K.M | 0,66 |
ENERJİ KCAL 100 GRA | 281,37 |
PROTEIN % | 9,71 |
KARBONHİDRAT % | 56,85 |
DEMİR MG/KG | 18,01 |
KALSİYUM MG/KG | 634,21 |
POTASYUM MG/KG | 2104,92 |
DİYET LİF % | 3,8 |
YAĞ % | 1,44 |
TUZ % | 1,37 |
ŞEKER % | 1,62 |
NOHUT MAYALI EKMEK
- Nohut Maya (Tatlı Maya), Ödemiş Yöresine has geleneksel bir tahıl fermantasyon biçimidir.
- Nohut Mayası, Prebiyotik bir mayalama ve fermantasyon yöntemidir.
- İçerigindeki sarı buğday unu, mısır unu ve tam buğday unu sayesinde,
- Bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Tokluk hissi vererek kilo vermeye yardımcı olur.
- Lif oranı yüksek olduğu için küçük bir porsiyonla bile günlük ihtiyacı karşılayabilir.
- Kan dolaşımını hızlandırır ve sağlıklı gelişime destek olur.
- Enerji ile kalori ihtiyacının giderilmesine yardımcı olur
- Diğer ekmeklere nazaran yapısında daha fazla protein içeriği barındırır. Spor yapanlar için idealdir.
- Nohut mayalı ekmek, kuvvetli tahıllardan oluştuğu, kalori ve protein yönünden çok zengin olduğundan çok besleyicidir
- Şeker hastalığı, diyabet, tansiyon, kalp hastaları, kolestrol, trigliserid seviyesi yüksekliği olan kişiler tüketmemelidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder