NOHUT MAYALI EKMEK


Nohut Mayalı Ekmek Tüketmenin Faydaları

ENERJİ VE BESİN DEĞERLERİ

RUTUBET %34,57
KÜL % K.M0,66
ENERJİ KCAL 100 GRA281,37
PROTEIN %9,71
KARBONHİDRAT %56,85
DEMİR MG/KG18,01
KALSİYUM MG/KG634,21
POTASYUM MG/KG2104,92
DİYET LİF %3,8
YAĞ %1,44
TUZ %1,37
ŞEKER %1,62

NOHUT MAYALI EKMEK

  • Nohut Maya (Tatlı Maya), Ödemiş Yöresine has geleneksel bir tahıl fermantasyon biçimidir.
  • Nohut Mayası, Prebiyotik bir mayalama ve fermantasyon yöntemidir.
  • İçerigindeki sarı buğday unu, mısır unu ve tam buğday unu sayesinde,
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Tokluk hissi vererek kilo vermeye yardımcı olur.
  • Lif oranı yüksek olduğu için küçük bir porsiyonla bile günlük ihtiyacı karşılayabilir.
  • Kan dolaşımını hızlandırır ve sağlıklı gelişime destek olur.
  • Enerji ile kalori ihtiyacının giderilmesine yardımcı olur
  • Diğer ekmeklere nazaran yapısında daha fazla protein içeriği barındırır. Spor yapanlar için idealdir.
  • Nohut mayalı ekmek, kuvvetli tahıllardan oluştuğu, kalori ve protein yönünden çok zengin olduğundan çok besleyicidir
  • Şeker hastalığı, diyabet, tansiyon, kalp hastaları, kolestrol, trigliserid seviyesi yüksekliği olan kişiler tüketmemelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder