SİYEZ BUĞDAY EKMEĞİ


Siyez Buğday Ekmeğinin Faydaları

ENERJİ VE BESİN DEĞERLERİ

RUTUBET %31,38
KÜL % K.M0,58
ENERJİ KCAL 100 GRA265,56
PROTEIN %9,23
KARBONHİDRAT %58,81
DEMİR MG/KG16,81
KALSİYUM MG/KG565,96
POTASYUM MG/KG1541,05
DİYET LİF %3,3
YAĞ %0
TUZ %1,45
ŞEKER %0

SİYEZ BUĞDAY EKMEĞİ

  • Beyaz Una göre çok daha az Gluten içerir.
  • A, B ve E vitaminleri yönünden çok zengindir.
  • İçerisinde Protein, Selenyum, Fosfor, Demir, Magnezyum, Folik Asit ve Çinko vardır.
  • İçeriğindeki Folik Asit Sayesinde Hamilelerin tüksetmesi özellikle tavsiye edilir.
  • Anne sütünün kalitesini artırır.
  • Karbonhidrat oranı az, Protein oranı yüksektir.
  • Kan şekerini ve Sindirim sistemini düzenler.
  • Kolon Kanserine karşı korur.
  • Hafızayı güçlendirir.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Kolestrolü düzenler, Yaşlanmayı geciktirir. Radyasyona karşı kalkan görevi görür.
  • Glisemik endeksi düşük ideal besindir.
  • İçeriğindeki Antioksidanlar sayesinde Kansere karşı korur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder