Ruşeym Ekmek Tüketmenin Faydaları
ENERJİ VE BESİN DEĞERLERİ
RUTUBET % | 32,29 |
KÜL % K.M | 0,51 |
ENERJİ KCAL 100 GRA | 282,07 |
PROTEIN % | 9,71 |
KARBONHİDRAT % | 56,64 |
DEMİR MG/KG | 17,01 |
KALSİYUM MG/KG | 575,85 |
POTASYUM MG/KG | 1623,44 |
DİYET LİF % | 3,6 |
YAĞ % | 0 |
TUZ % | 1,07 |
ŞEKER % | 0,94 |
RUŞEYM EKMEK
- Cildin yaşlanmasını geciktirici E Vitamini taşır. Böylece cildin güzelleşmesini destekler.
- Kroner Klap riskini azaltır. Kan pıhtılaşmasını ve Diyabetli hastalarda damar tıkanıklığını önlemeye yardımcı olur.
- Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
- Sinir sistemi üzerinde olumlu etki gösterir.
- Gözde Katarakt oluşumunu geciktirmeye yardımcı olur.
- Doğal Afrodizyak Özelliği Gösterir.
Ruşeym Ne Demek ?
Başağın alt kısmında bulunan, tahıl tanesinin filizlendiği kısma ruşeym adı verilir. 1 ton buğdaydan sadece 1 kg ruşeym elde edilir. Değeri ve yararı dünyaca kabul edilmiş bir protein ve lif deposudur. A, E ve B kompleks vitaminleri, minarallerin yanı sıra değerli Omega 3, 6 ve 9 yağ asitlerini içerir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder