Tam Tahıllı Ekmek Tüketmenin Faydaları
ENERJİ VE BESİN DEĞERLERİ
RUTUBET % | 29,19 |
KÜL % K.M | 0,43 |
ENERJİ KCAL 100 GRA | 280,92 |
PROTEIN % | 8,96 |
KARBONHİDRAT % | 60,74 |
DEMİR MG/KG | 16,63 |
KALSİYUM MG/KG | 342,38 |
POTASYUM MG/KG | 1717,02 |
DİYET LİF % | 2 |
YAĞ % | 0,68 |
TUZ % | 1,06 |
ŞEKER % | 1,8 |
TAM TAHILLI EKMEK
- Vücudun ihtiyaç duyduğu sodyum, potasyum, protein ve lif açısında zengindir.
- Kan şekerini düzene sokar.
- Lif kaynağı olduğu için sindirim sisteminizi düzenli çalışmasını sağlar.
- Kandaki Kolestrolü düzenler.
- Kabızlık sorunun giderilmesine yardımcıdır.
- Astım riskini ortadan kaldırır.
- Yüksek tansiyonu engeller.
- İçerdiği vitaminler sayesinde vücut enerjisini yükseltir.
- Vücudun direncini arttırır.
- Troid hastaları için idealdir.
- Kalp ve damar hastalıklarına karşı tüketilir.
- Diyabet riskini %21-30 oranında düşürür.
- Felç riskini %30-36 oranında düşürür.
- Kolon kanseri riskini azaltır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder